Olos ja AngryMehis

Jöö, eka ns. kisa takana. Omalta osalta suoriutumista ei voi kisailuksi sanoa. Lähinnä kävin kohdistamassa ja kiersin samat lenkit kun muutkin. Tai sitten olen vain jollain kaksoisolennolla reenannut kesän ja syksyn..

Eilinen kisapäivä alkoi mukavasti. Heräsin ja ensimmäinen ajatus oli, että kello on varmasti jo enemmän kuin kahdeksan. Niinhän se olikin, yhdeksän! Kännykän herätys ei ollut toiminut, eikä ole toiminut lukuisilla testi kerroilla eilis aamun jälkeen. Noin, aamulenkkiin ei aikaa, koska piti mahd äkkiä saada tattaripuurot ja lääkkeet naamaan. Nopealla toiminnalla viimeiset valmistelut ja maha tietenkään ei ollut sulanut yhtään. Mutta ei se auta, äkkiä testaamaan suksia. Keli oli muuttunut melko kosteaksi ja yhtäkkiä se suksi joka on ollut joka päivä paras ei tunnu menevän mihinkään. Otan sitten viime vuosien luottosuksen. On pelannut aina kun vaan ei ole vesikeli. Kipitän suksen kopille ja hiissaudun kohdistamaan. Toin aseen jo samalla pihalle ladun varteen kun aloin testaamaan suksia. Silloin kaikki oli ok.

Päästessäni radalle, on aseen valjaat irti. Sellasta sattuu. Ruuveja ja liikkuvia osia Fruude on täynnä. Selvitän mihin voi mennä ryhmättömät ampumaan ja aloitan normaaliin briteiltä opittuun, nykyisin jo omaan tapaani, pysty sarjalla. Hirmu hankala on vaan ampua, kun ei ole yhtään lipasta mukana. Lipastin jo mökillä ja sinnehän ne portaille jäi lippaat ilmeisesti. Annukalta ja Sannalta lippaat lainaan ja kohdistus jokseenkin ok. Kasa kyllä pomppi koko ajan vaikkei tuulta ollut nimeksikään.

Niin sanottu arpaonni oli vielä suosinut ja pääsin lähtemään ensimmäisenä. Vallitsevasta sumuisesta ja kosteasta kelistä johtuen en kuitenkaan luottanut lainavehkeisiin, vaan hain vielä alkuverkan aikana omat lippaat. Virhe. Lämpimät lippaat ja lämpimät patruunat verrattuna piippuun. Luulin 20 min riittävän..

Starttiviivalle hätäisellä verkalla ja täydellä mahalla. Heti ekoilla kymmenillä metreillä hokaan, ettei suksi ota kierroksia vaikka tuntuu herkälle. Möngin makuulle ja tähtäimistä näkyy vain harmaata. En saanut yhtään normaalia tähtäinkuvaa, enkä kovin montaa osumaa. Sakkoringillä hiihdän vielä harhaan. Jotenkin tässä vaiheessa kuului yllättäen selkärangasta ja päästä raks poks ja ping. Jotenkin liikaa yhteen kisapäivään tapahtumia. Pystyllä tuli vielä kolme syöttöhäiriötä. Osuin kuitenkin tauluihin ja ilman varapatruunoita. Mutta on se kolme syöttöhäiriötä yhteen sarjaan melko monta. Lipsuttelin maaliin. Ei jotenkin jaksanut enää kiinnostaa. 

Kisan ollessa ensimmäinen kahdesta katsastuksesta ei varmaan tarvitse odottaa tälle talvelle kansainvälisiä kisoja. Tiedä sitten olisiko niitä tullut, vaikka olisi onnistunutkin eilen. Noh, huomenna on vielä yksi mahdollisuus. Jos edes yrittäisi herätä ajoissa. 

Mehis, jota hävettää eilinen suorituminen